De zon staat al een poosje hoog aan de hemel en de vakanties staan voor de deur. Je bent net lekker op weg, wat gewicht kwijtgeraakt, centimeters verloren, kortom, (bijna) klaar voor je bikini. Maar wat nu als je op vakantie gaat? Hoe kun je genieten op je vakantie en toch op gewicht blijven? Oftewel: hoe blijf je slank tijdens je vakantie?
Vakanties thuis, in eigen land of ergens anders zijn leuk! Je hoeft niet elke dag friet te bestellen of voor je gevoel op strafkamp te zijn en niks te mogen. Het is niet nodig om kilo’s aan te komen.
Ga gewoon verder met datgene waar je al mee bezig was. Ook als je bijvoorbeeld naar Italië gaat: het land van de vele zoete ontbijtjes, pasta’s, risotto’s en pizza. Maar hoe pak je dat aan?
We hebben 12 tips voor je: hoe blijf je op gewicht tijdens je vakantie?
De beste tip is natuurlijk: neem de Bodyhoop mee. Maar lukt dit niet dan zijn er nog genoeg andere opties:
- Check van tevoren de menukaart (dat kan meestal online).
- Bestel iets van groenten bij de lunch.
- Bestel altijd een fles water zonder na te denken.
- Ga voor 1 x vlees/gevogelte/vis of kaas per dag.
- Matig met suikerhoudend ontbijt (maar geniet wel). Ga voor maximaal 2 stuks suikerhoudend product bij het ontbijt.
- Bestellen de kinderen of je partner pizza? Bestel zelf een portie groenten of salade en eet twee stukken mee van de anderen (als dat mag, zo niet bestel eventueel een kinderpizza of een stukje vis/vlees)
- Frituren mag, maar niet dagelijks.
- IJsjes? Heerlijk, kies de gezondere variant: ga voor granita of sorbetijs (zonder melk) in een bakje.
- Zoals de italianen zeggen: cappuccino alleen in de ochtend, de rest van de dag koffie (espresso).
- Wijntje? Het is vakantie, heerlijk! Maar met mate. Zie tip hierboven. Bestel altijd een fles water erbij.
- Bestel waar jij zin in hebt en trek je niks aan van anderen.
- Wandel of fiets voor of na je ontbijt dagelijks een paar km en plof daarna de rest van de dag op je luchtbedje in de zee…….
Eet gewoon lekker….gezond. Alles met mate. Behalve groenten natuurlijk. Daarvan mag je elke dag 400 tot 500 g eten. En laten ze in Italië nu net fantastisch lekkere groentegerechten hebben.
Op de foto zie je:
– Caponata (gegrilde stukjes Mediterraanse seizoensgroenten)
– Parmigiana (groenten uit de oven met kaas en tomatensaus).
– Kalfsvlees
– Octopus (gevuld)
– 4 uur gestoofd varkensvlees (zwart varken)
– Burrata (lobbige mozzarella) met tomaat of caponata
– Verse venkelworst met een salade
– Gegrilde kipfilet met auberginerolletjes
– Zwaardvis in olijfolie en citroen
– Zuppa di pomodori (tomatensoep)
Liefs, Sarah Menig-Moerkerken
P.S. Een goede stok achter de deur is de Bodyhoop Challenge voor als je terug komt en er weer tegenaan wilt. Dit 30 dagen programma start weer op 2 september. Doe je mee? Lees hier meer over de challenge.