Skip to main content

Tips van Bodyhoop® Hoelahoepen hoe je begint

By 09/04/2023augustus 13th, 2024Nieuws
Opbouwschema Bodyhoop

Hoe je snel de slag te pakken hebt

Lees dit artikel óók wanneer jij de slag al een beetje te pakken hebt. Met de geleidelijke opbouw en de juiste techniek voorkom je eventuele blessures. Bekijk het opbouwschema en de video.

De hoelahoep beweging

Bij het hoepelen beweeg je je heupen van achteren naar voren. Je geeft de hoepel snelheid door er met je buik tegen aan te duwen als de hoepel voorbij komt. Je knieën zijn uit het slot. De ene voet is lichtjes voor. (Je draait dus géén rondje met je heupen).

Op welke hoogte draait de Bodyhoop rond?

Hou de Bodyhoop op navel hoogte, net boven de rand van je broek.  Naast dat je core (buik-, bil-, rug- en bovenbeenspieren) aan het werk wordt gezet, vind er ook een bindweefsel plaats daar waar de hoepel roteert. Dat is de dubbele werking van de Bodyhoop.

Ook jij kunt leren hoelahoepen met de Bodyhoop®

Vind je het lastig dat je de Bodyhoop in het begin steeds moet oppakken? Dat is ook een training op zich ;-). Probeer het eventueel ook eens op je knieën, sommige beginners vinden dat gemakkelijker.

Maak je geen zorgen dat je het niet zou kunnen leren, hoepelen met de Bodyhoop is veel gemakkelijker dan met het model dat je in de speelgoedwinkel kunt vinden. De Bodyhoop is speciaal gemaakt voor de volwassen gebruiker. Door het gewicht (1,8 kg), de doorsnede (104 cm) en de speciale vormgeving, zal je het vrij snel onder de knie hebben.

Laat je niet ontmoedigen als het niet meteen lukt. Sowieso heeft iedereen een voorkeursrichting. Kies in eerste instantie de richting die het natuurlijkst aanvoelt. Pas later probeer je ook de andere richting. Het mag best een paar weken duren voordat je beide kanten op kunt hoepelen. Lukt het niet beide kanten op? Check je techniek (van de richting waarop het wel lukt) nog eens goed met onderstaande instructie:

Hoelahoepen met de Bodyhoop stap voor stap:

  1. Neem voldoende ruimte. Plaats je voeten op heupbreedte,
  2. Plaats je linkervoet voor als je de hoepel linksom draait en vice versa,
  3. Hou je bovenlichaam rechtop, schouders ontspannen,
  4. Span buik- en bilspieren aan,
  5. Plaats de hoepel tegen je rug aan, in je taille en geef de Bodyhoop een zwaai naar rechts of naar links. Begeleid de hoepel met je hand en hou de hoepel horizontaal,
  6. Beweeg je heupen van achteren naar voren, in de richting van de grote teen van je voorste voet. De hoepel draait rondjes, de heupen niet,
  7. Lukt het niet meteen, ga dan voor een ruit of spiegel staan en beoordeel hoe het gaat. Lachen mag ;-),
  8. Bodyhoop zowel linksom als rechtsom voor een gelijkmatige spierontwikkeling. Het is normaal dat je eerst alleen één richting op kunt als je start met Bodyhoopen. Neem de tijd, en dat mag best een aantal weken zijn, om je ook de andere richting eigen te maken.

Ook aan de slag met de Bodyhoop?  Je kunt morgen al beginnen… www.bodyhoop.nl/bestellen.

10-15 Minuten per dag is al voldoende om simpel en snel een strakke buik te krijgen. Omdat je lichaam moet wennen aan de Bodyhoop, adviseren we je op te bouwen volgens bovenstaand opbouwschema.

Met
gemaakt door
Burggraaf Media